Een adviestraject begint altijd met een kennismaking met het bedrijf en haar medewerkers, en een analyse van de situatie. Voor een goed advies is het nodig om een beeld te kunnen vormen van de bedrijfscultuur, werkwijzen en dynamiek in een bedrijf.

 

Aan de kennismaking en analyse zijn geen kosten verbonden. Vervolgens maken wij een plan van aanpak. Voor de uitvoering van de afgesproken acties wordt overeengekomen welke investering hiervoor nodig is. Een belangrijk onderdeel daarvan is om de beoogde resultaten en rendement te bespreken.

 

Datzelfde geldt voor een coachingstraject. Ook dit begint altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarna kan beoordeeld worden of de noodzakelijke klik er is en wordt besproken wat een optimaal verloop van het coachingstraject is.

Onze aanpak is resultaatgericht en pragmatisch. We kunnen goed schakelen en samenwerken op verschillende niveaus. Indien nodig schakelen we experts in uit ons netwerk. Dankzij een brede ervaring en kennis, luisterend vermogen en de kracht van doorvragen, herkent Talent-Advies snel

de essentie van de hulpvraag. En kan deze vertalen naar concrete acties.

Altijd geïnspireerd door mijn volgende visie:

 

Iedereen heeft talenten, ook jij!

 

Het benutten en laten groeien van je talenten brengt je veel plezier, geluk en voldoening in je (werkzame) leven.

 

Mijn advies en coaching zijn erop gericht om talenten en kwaliteiten zichtbaar te maken en ruimte te geven om verder te ontwikkelen.

Betrokken, open, toegankelijk, geduldig en enthousiast. Dat typeert Talent-Advies en dat typeert mij, Jolanda Spies. Ik ga altijd zorgvuldig te werk en in coachingstrajecten hecht ik veel waarde aan het creëren van een veilige sfeer waarin de coachee zichzelf kan zijn.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Talent-Advies

Jolanda Spies
Kooimolenweg 17

6621 LA Dreumel

info@talent-advies.nl

06 - 516 499 02

Talent-Advies is deelnemer en sponsor van de conferentie dance@work op 17 mei in Utrecht. Tijdens de conferentie ontdekken managers wat dans en beweging in het bedrijfsleven kan betekenen voor o.a. vitaliteit, samenwerking binnen teams, stressvermindering en persoonlijke ontwikkeling.

 

Copyright 2018 Talent-Advies

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Cookiebeleid